KÖZÖSSÉGI RENDEZVÉNYEK – “BAJ-TÁRSAD VAGYOK”

2015. 09.11-én pénteken „Baj-Társad vagyok” címmel rendeztük meg közösségi rendezvényünket  a TÁMOP-3.1.4.C-14-2015-0328 keretében. Iskolánk teljes tanulóifjúsága és tantestülete, valamint szülők és az elmúlt tanévben elballagott diákjaink egy része vett részt ezen a napon.

„Baj-Társad vagyok” elnevezést adtuk a napnak, az elsősegélynyújtás világnapja alkalmából. Az első, második és harmadik osztályosok a nap első részében beszélgetés keretében ismerkedtek az elsősegély fogalmával és a segítségnyújtás fontosságával, valamint, hogy mindig segíteni kell a másiknak, ha az bajban van. A negyedik osztályosok és a felső tagozat pedig állomásokon haladtak át, ahol ehhez a témához kapcsolódva feladatokat oldottak meg: sebet kötöztek, beteget szállítottak, újraélesztés babán, emberi szervek felismerése, totó kitöltése. Miután végigért minden osztály az állomásokon, a község focipályáján folytattuk a napot. Itt találkoztunk leballagott diákjainkkal is, akik a 7. 8. osztályosokkal egy rövid beszélgetés keretében számoltak be a továbbtanulási élményeikről, tapasztalataikról. Ellátták jó tanácsokkal a 8. osztályosokat és hívták őket az általuk választott iskolába.

A napot egy puzzle kép közös kirakásával folytattuk, amely kép a nap hirdető plakátja is volt, majd kötetlen játékkal töltöttük az időt: focimérkőzések, ugráló kötél verseny. Az eredményhirdetéssel ért véget az egész napi verseny. Gyümölcsöket, müzli szeleteket és gyümölcslevet kapott minden jutalmazott osztály ajándékba, az egészséges táplálkozás jegyében. Közös ebéddel ért véget a tartalmas és eseménydús nap.

Közösségi rendezvényünk célja, hogy együtt töltsünk kicsik és nagyok egy napot és elfogadjuk társainkat, együtt tudjunk csapatban dolgozni, tudjunk egymásra odafigyelni. Ezen a napon megvalósult. Bízunk benne, hogy gyerekeink a jövőben is egymásra odafigyelve fognak egymás mellett és egymással játszani, tanulni.

Hozzászólások:

Maleskovits Kristóf: Jó volt egész nap a szabad levegőn lenni, játszani, versenyezni.

Faragó Balázs: Nagyon jól éreztem magam. Játékos formában megtanultuk az újraélesztés menetét, a betegszállítás „nehézségeit”, és a sebkötözés „fortélyait”.

NYÍRJÁKÓ-KÖZÖSSÉGI RENDEZVÉNYEK-BAJ TÁRSAD VAGYOK01 NYÍRJÁKÓ-KÖZÖSSÉGI RENDEZVÉNYEK-BAJ TÁRSAD VAGYOK02 NYÍRJÁKÓ-KÖZÖSSÉGI RENDEZVÉNYEK-BAJ TÁRSAD VAGYOK03 NYÍRJÁKÓ-KÖZÖSSÉGI RENDEZVÉNYEK-BAJ TÁRSAD VAGYOK04 NYÍRJÁKÓ-KÖZÖSSÉGI RENDEZVÉNYEK-BAJ TÁRSAD VAGYOK05 NYÍRJÁKÓ-KÖZÖSSÉGI RENDEZVÉNYEK-BAJ TÁRSAD VAGYOK06 NYÍRJÁKÓ-KÖZÖSSÉGI RENDEZVÉNYEK-BAJ TÁRSAD VAGYOK07 NYÍRJÁKÓ-KÖZÖSSÉGI RENDEZVÉNYEK-BAJ TÁRSAD VAGYOK08 NYÍRJÁKÓ-KÖZÖSSÉGI RENDEZVÉNYEK-BAJ TÁRSAD VAGYOK09 NYÍRJÁKÓ-KÖZÖSSÉGI RENDEZVÉNYEK-BAJ TÁRSAD VAGYOK10 NYÍRJÁKÓ-KÖZÖSSÉGI RENDEZVÉNYEK-BAJ TÁRSAD VAGYOK11 NYÍRJÁKÓ-KÖZÖSSÉGI RENDEZVÉNYEK-BAJ TÁRSAD VAGYOK12 NYÍRJÁKÓ-KÖZÖSSÉGI RENDEZVÉNYEK-BAJ TÁRSAD VAGYOK13 NYÍRJÁKÓ-KÖZÖSSÉGI RENDEZVÉNYEK-BAJ TÁRSAD VAGYOK14 NYÍRJÁKÓ-KÖZÖSSÉGI RENDEZVÉNYEK-BAJ TÁRSAD VAGYOK15 NYÍRJÁKÓ-KÖZÖSSÉGI RENDEZVÉNYEK-BAJ TÁRSAD VAGYOK16 NYÍRJÁKÓ-KÖZÖSSÉGI RENDEZVÉNYEK-BAJ TÁRSAD VAGYOK17